Blog

Blogs over klantcontact recruitment

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en beste tips voor solliciteren en werken in de klantcontact sector met onze blogs.

 

Misverstanden over het werken als klantenservice medewerker

02-05-2024

Steeds meer bedrijven investeren in een goede klantenservice om hun klanten de allerbeste ervaring te geven met hun product of dienst. Toch zijn er veel misverstanden over deze branche, wat erg jammer is. Een baan in de klantcontact branche is namelijk leuk en goed voor je ontwikkeling. Lees verder om de meest gehoorde misverstanden in de branche te horen en waarom deze onterecht zijn.

Lees meer

3 sollicitatietips waarmee je je droombaan scoort

13-02-2024

Ben je tijdens het doornemen van een vacature steeds meer enthousiast geworden? Het lijkt wel alsof deze baan op je lijf is geschreven. Je kan niet wachten om aan de slag te gaan, maar moet net zoals elke werkzoekende eerst op de positie solliciteren. Hoe pak he dit het beste aan? In dit blog delen we 3 waardevolle tips om je goed v oor te bereiden op je sollicitatie zodat je droombaan dichter bij handbereik ligt.

Lees meer

Het belang van teamwork en samenwerking in een klantenservice omgeving

28-11-2023

Een bedrijf kan het meest fantastische product of de meest innovatieve dienst leveren, maar zonder een sterke klantenservice is de kans op succes een stuk kleiner. Klantenservice is een belangrijke bouwsteun voor het creëren van loyaliteit en vertrouwen van klanten. Binnen de klantenservice speelt teamwork een belangrijke rol. Het gaat niet alleen meer om het oplossen van problemen, maar om klanten een onvergetelijke ervaring te bieden. Dit vraagt niet alleen om individuele bekwaamheid, maar om een team van medewerkers die goed met elkaar kunnen samenwerken. In dit blog duiken we daarom dieper in op de onschatbare waarde van teamwork en samenwerking binnen de klantenservice omgeving.  

Lees meer

Effectieve strategieën voor conflictbeheer in klantenservice gesprekken

06-11-2023

Klantenservice gesprekken zijn belangrijk voor het succes van elk bedrijf, maar het is onvermijdelijk dat er eens een conflict voorkomt. Het is van groot belang om als klantenservicemedewerker met deze conflicten om te kunnen gaan zodat het bedrijf de klanten als een positieve reputatie behoudt. In dit blog bespreken we vijf strategieën die je kunt toepassen voor conflictbeheer in klantenservice gesprekken. 

Lees meer

De kracht van positieve taal in klantenservice

02-11-2023

In de wereld van klantenservice is communicatie van onschatbare waarde. Klantenservicemedewerkers staan continu in contact met klanten en elke interactie die zij hebben, biedt een kans om een blijvende indruk achter te laten. Een van de krachtigste dingen die je als klantenservice medewerker kan doen, is het gebruik van positieve taal en de juiste woordkeuze. 

Het belang van positieve taal in de klantenservice kan niet worden overschat. Het gaat verder dan beleefdheid. Het heeft grote invloed op hoe klanten zich voelen en hoe ze de interactie met het bedrijf ervaren. In dit blog lees je enkele redenen waarom positieve taal zo’n grote rol speelt. 

Lees meer

Maak kennis met Orlando!

16-10-2023

Van directiechauffeur tot teamleider in een callcenter: hoe Orlando zijn carrière een boost gaf met één telefoontje aan Bureau Klantcontact.

Lees meer

5 manieren om jezelf te onderscheiden van andere sollicitanten

10-10-2023

Het sollicitatieproces kan enorm competitief zijn, vooral als je solliciteert naar de baan van je dromen. Werkgevers ontvangen vaak tientallen of zelfs honderden sollicitaties voor één enkele functie, wat betekent dat je moet opvallen om de kans te vergroten om die gewilde positie te bemachtigen. Hier zijn vijf effectieve manieren om jezelf te onderscheiden van andere sollicitanten. 

Lees meer

5 tips om om te gaan met moeilijke klantsituaties

11-09-2023

Klantenservice is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, maar soms kunnen klantsituaties erg uitdagend zijn. Het is onvermijdelijk om af en toe te maken te krijgen met een boze, gefrustreerde of veeleisende klant. Hoe je als klantenservice medewerker met deze moeilijke situaties omgaat, kan een grote impact hebben op de reputatie van het bedrijf en de tevredenheid van de klanten. In dit blog lees je 5 tips om effectief om te gaan met moeilijke klanten situaties. 

 

Lees meer

Hoe klantenservice kan bijdragen aan de customer journey en de algehele klantervaring

08-08-2023

In de huidige competitieve zakelijke wereld is het leveren van goede producten en diensten niet langer voldoende om klanten aan te trekken en te behouden. Een naadloze customer journey en een positieve algehele klantervaring zijn van groot belang geworden. Een van de meest invloedrijke aspecten die hieraan bijdraagt, is de klantenservice. In dit blog leggen we uit hoe klantenservice een cruciale rol kan spelen in het vormgeven van de customer journey en het versterken van de algehele klantervaring. 

Lees meer

De impact van sociale media op de klantenservice branche en hoe hiermee om te gaan

24-07-2023

Social media heeft in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en is uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven. Social media platformen hebben niet alleen invloed gehad op de manier waarop we communiceren en informatie delen, maar hebben ook een grote impact gehad op bedrijven en hun klantenservice. In dit blog gaan we in op hoe social media de klantenservice branche heeft veranderd en welke stappen bedrijven kunnen nemen om hiermee om te gaan. 

Lees meer

Binnenkijken bij opdrachtgever ClikQ in Assen

26-06-2023

Afgelopen maand is bekendgemaakt dat Bureau Klantcontact zich de komende drie jaar exclusief 'preferred supplier' mag noemen van ClikQ BV in Assen. Een beloning voor al het werk en de inzet van de afgelopen jaren om de juiste klantcontact medewerkers te werven voor dit bedrijf in Assen. Nieuwsgierig naar dit bericht? Lees het op LinkedIn! Maar wat doet ClikQ nu precies? En waarom besteden ze de werving van personeel uit aan Bureau Klantcontact? In deze blog krijg je een inkijkje bij onze klant en een uitleg over het sollicitatieproces.

Lees meer

Hoe klantfeedback kan worden gebruikt om de kwaliteit van de klantenservice te verbeteren

13-06-2023

Klantenservice is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, en het verbeteren van de kwaliteit ervan is goed om klanttevredenheid en bedrijfsgroei te bevorderen. In dit blog leggen we uit hoe klantfeedback waardevol kan zijn om de kwaliteit van de klantenservice te verbeteren. 

 

Lees meer

Het belang van effectieve communicatievaardigheden voor klantenservice medewerkers

22-05-2023

Tegenwoordig is een goede klantenservice van grote waarde geworden. Bedrijven worden meer en meer beoordeeld op basis van de kwaliteit van hun klantenservice. Het is daarom essentieel dat klantenservice medewerkers beschikken over effectieve communicatievaardigheden. Of het nu gaat om het beantwoorden van telefoontjes, het reageren op e-mails of het behandelen van live chats, klantenservice medewerkers spelen een grote rol in het opbouwen van klanttevredenheid en het behouden van klanten. In dit blog lees je 3 redenen waarom de communicatieve vaardigheden van cruciaal belang zijn en hoe wij hier als Bureau Klantcontact rekening mee houden in het wervingsproces. 

 

Lees meer

Het belang van continue training en ontwikkeling voor klantenservice medewerkers

09-05-2023

De klantenservice is een belangrijke factor voor het succes van een bedrijf. Klanten verwachten tegenwoordig snelle, efficiënte en persoonlijke service en zijn bereid om over te stappen naar de concurrent als een bedrijf niet aan hun verwachtingen voldoet. Daarom is het van enorm belang dat bedrijven goed investeren in continue training en ontwikkeling voor hun klantenservice medewerkers. In dit blog bespreken we het belang van continue training en ontwikkeling voor klantenservice medewerkers en hoe dit kan bijdragen aan een verbeterde klantervaring en prestaties van een bedrijf.  

Lees meer

De waarde van een uitstekende klantenservice voor bedrijven

11-04-2023

Tegenwoordig is klantenservice veel meer dan alleen een ondersteunende afdeling die problemen van klanten oplost. Het is nu een allesomvattend onderdeel van de gehele bedrijfsstrategie en kan het verschil betekenen tussen een succes of mislukking voor een bedrijf. In dit blog bespreken we daarom waarom een uitstekende klantenservice van grote waarde is voor bedrijven en hoe dit kan bijdragen aan het succes van je bedrijf. 

 

Lees meer

Werk en privé in balans houden: hoe doe je dat?

28-03-2023

Het is een bekend probleem voor veel mensen: hoe houd je werk en privé in balans? Werk kan veel energie van je vragen, waardoor het lastig kan zijn om nog voldoende tijd en energie in je privé te kunnen steken. In deze blog geven we je 5 verschillende tips die je kunt gebruiken om je werk en privé in balans te houden.

Lees meer

Switchen van carrière, hoe pak je dit aan?

13-03-2023

Ga je steeds meer met tegenzin naar je werk toe of ben je gewoon eens toe aan iets compleet anders? Dan zou je wellicht een carrièreswitch willen maken. Dit is niet altijd makkelijk en vraagt veel moed en doorzettingsvermogen van een persoon. 'Ben ik niet te oud?' of 'heb ik wel de juiste opleiding?' zijn misschien vragen die je jezelf afvraagt waardoor je de stap nog niet hebt durven maken. Weet echter dat een carrièreswitch voor iedereen mogelijk is, ongeacht je leeftijd en ervaring. In dit blog geven je een aantal tips hoe je deze carrièreswitch kan aanpakken. 

Lees meer

3 redenen om recruitment uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau

27-02-2023

Wanneer je op zoek bent naar nieuw personeel, heb je de keuze om zelf op zoek te gaan naar nieuw talent of een gespecialiseerd recruitment bureau dit te laten doen. Een recruitment bureau neemt de werving en selectie uit handen en gaat voor jou op zoek naar de beste kandidaten om je vacatures in te vullen. Lees verder om meer te weten over de voordelen van het uitbesteden van werving en selectie. 

 

Lees meer

Hoe kom ik aan een goede referentie?

13-02-2023

Gedurende het sollicitatieproces kan er wel eens om een referentie gevraagd worden. Het kan voor een werkgever een manier zijn om te controleren hoe jij je werk hebt gedaan. Lees dit blog verder om erachter te komen wat een referentie inhoud en hoe je aan een sterke referentie komt.

Lees meer

3 tips om met een afwijzing in een sollicitatieproces om te gaan

30-01-2023

Een afwijzing tijdens een sollicitatieproces kan hard aankomen. Je hebt moeite gestoken in je motivatiebrief en het voorbereiden van je sollicitatie en het voelt nu als weggegooide tijd. Dit is echter niet nodig, gezien je van elke ervaring leert. Belangrijk is om dit snel in te zien en goed met de afwijzing om te gaan. Lees verder voor verschillende tips om met een afwijzing in het sollicitatieproces om te gaan. 

Lees meer

5 vragen om te stellen tijdens je sollicitatiegesprek

15-01-2023

Spannend, je mag op sollicitatiegesprek komen! Je bent je waarschijnlijk al volop aan het voorbereiden op de vragen die ze jou kunnen gaan stellen, maar wist je dat het ook van belang is om zelf met vragen te komen? Zo kom je meer te weten over de functie en kom je direct enthousiast over. Weet je niet wat je precies moet vragen? Wij helpen je graag een handje verder.

Lees meer

Hoe vind je de juiste balans tussen studeren en werken?

09-01-2023

Studeer je en zit je er over na te denken om hier een (parttime) baan naast te gaan doen? Of doe je al beide en weet je niet goed hoe je de twee moet combineren? Het kan nog wel eens moeilijk zijn om een goede balans te vinden tussen studeren en werken omdat beide veel tijd in beslag kunnen nemen. Lees verder voor verschillende tips hoe je deze balans wél vind.

Lees meer

4 dingen die je nooit moet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek

02-01-2023

Yes! Je bent uitgenodigd op sollicitatiegesprek voor die ene leuke vacature die je bent tegengekomen. Je bereid je voor op je sollicitatie en wil uiteraard de beste antwoorden geven zodat ze je zeker weten gaan aannemen. Er zijn echter een paar dingen die je wel eens zouden kunnen tegenwerken tijdens je sollicitatiegesprek. Lees verder voor dingen die je nooit tijdens een sollicitatiegesprek moet zeggen. 

Lees meer

Je eerste werkdag, hoe bereid je je voor?

26-12-2022

Het is je gelukt, je bent aangenomen! Na een periode van solliciteren en het volgen van trainingen, kan je eindelijk echt beginnen aan je nieuwe baan. Maar hoe bereid je je voor op je eerste werkdag? Dit blog zorgt ervoor dat jij een goede eerste indruk maakt. 

Lees meer

Welke vragen kun je verwachten op het sollicitatiegesprek?

19-12-2022

Je hebt op een vacature gesolliciteerd en bent uitgenodigd voor een gesprek, fijn! Hier wil je je uiteraard goed op voorbereiden om een goede indruk achter te laten. Hoewel je nooit weet hoe een gesprek zal gaan lopen, kun je wel alvast wat veelgestelde vragen voorbereiden. Lees verder voor 4 veel gestelde vragen en hoe je deze het beste kan antwoorden.

Lees meer

5 belangrijke vaardigheden voor elke klantenservice medewerker

06-12-2022

Een goede klantenservice is belangrijk. Misschien werk je al op een klantenservice afdeling of start je binnenkort met je nieuwe baan. Zoals elke baan brengt deze baan een set skills met zich mee die je al hebt of kan gaan ontwikkelen. Lees verder voor 5 skills die als klantenservicemedewerker handig zijn om te hebben.

Lees meer

Hoe kan LinkedIn mij helpen bij het solliciteren?

28-11-2022

Veel mensen maken gebruik van LinkedIn om hun professionele profiel goed te kunnen weergeven aan potentiële werkgevers. Het kan je een voorsprong geven tijdens het solliciteren wanneer je profiel goed in elkaar zit of recruiters je makkelijker laten benaderen. Maar hoe zet je LinkedIn goed in tijdens het solliciteren? Lees verder voor 3 tips. 

 

Lees meer

3 tips om van telefoonangst af te komen

20-11-2022

Als klantenservice medewerker zit je grotendeels van de dag aan de telefoon met klanten. Wellicht begin je binnenkort met je nieuwe baan en krijg je al zweethandjes als je hieraan denkt. Je hebt telefoonangst. Het is uiteraard nergens voor nodig om bang te zijn aan de telefoon. Daarom geven we je in dit blog 3 tips om van je telefoonangst af te komen. 

Lees meer

In- en outbound callcenter functies: wat past bij jou?

10-11-2022

Als je op zoek bent naar een baan in een callcenter, dan kom je veel verschillende vacatures en functietitels tegen. De meeste callcenter functies vallen in te delen in de categorie inbound en outbound. Maar wat is nu precies het verschil? En wat past goed bij jou? In dit blog geven we je het antwoord

 

Lees meer

Zó voer je een klantvriendelijk telefoongesprek

06-11-2022

Als klantenservicemedewerker vorm je het visitekaartje van het bedrijf. Een slechte klantervaring kan een negatief effect hebben op het imago van het bedrijf. Des te belangrijker om een zo klantvriendelijk telefoongesprek te kunnen houden met de klant. Maar hoe doe je dat? Lees in dit blog 4 tips om een klantvriendelijk telefoongesprek te voeren

Lees meer

3 redenen om naast je studie bij een callcenter te werken

30-10-2022

Ben jij student en op zoek naar een leuke bijbaan naast je studie? Werk bij een callcenter is goed te combineren met elke studie. In dit blog geven we je meerdere voordelen van het werken bij een callcenter als bijbaan.

Lees meer

5 tips voor een online sollicitatiegesprek

23-10-2022

In de corona-periode hebben we meer online contact met elkaar dan ooit tevoren. Dit geldt ook voor bedrijven en het voeren van sollicitatiegesprekken. De kans is groot dat dit ook in het na-corona tijdperk de norm zal blijven, gezien we er veel voordelen bij hebben ervaren. Maar hoe bereid je je goed voor op een sollicitatiegesprek via een videogesprek? In dit blog lees je verschillende tips om je op weg te helpen. 

Lees meer

Hoe maak ik een goed CV? Tips in dit blog

16-10-2022

Wanneer je op zoek bent naar een leuke baan, is het maken van een CV erg belangrijk. Het geeft een beeld van jou als persoon en of jij goed bij de functie past. Maar wat is het eigenlijk? Hoe ziet een CV eruit en wat moet er allemaal instaan? In dit blog geven we je een aantal tips waarmee jij een goed CV kan opsturen naar je volgende potentiële werkgever. 

Lees meer

Waarom werken als callcenter medewerker?

23-07-2021

Het is goed mogelijk dat je vaak vacatures voorbij ziet komen voor de functie als callcenter medewerker en dat je er wel eens aan denkt om te solliciteren. Maar eerst wil je graag weten wat het precies inhoud en of dit een baan voor jou kan zijn? In deze blog krijg je antwoorden!

 

Lees meer

Tips voor het sollicitatiegesprek

01-05-2020

Yes! Je hebt zojuist de bevestiging ontvangen dat je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor die ene leuke vacature! Je wilt niets liever dan deze baan scoren! Hoe bereid je je goed voor op een sollicitatiegesprek? In deze blog vind je een aantal tips om je op weg te helpen.

Lees meer