3 redenen om recruitment uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau

3 redenen om recruitment uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau

Wanneer je op zoek bent naar nieuw personeel, heb je de keuze om zelf op zoek te gaan naar nieuw talent of een gespecialiseerd recruitment bureau dit te laten doen. Een recruitment bureau neemt de werving en selectie uit handen en gaat voor jou op zoek naar de beste kandidaten om je vacatures in te vullen. Lees verder om meer te weten over de voordelen van het uitbesteden van werving en selectie. 

Gespecialiseerd in de arbeidsmarkt
Een recruitment bureau is continue bezig met het invullen van vacatures. Het is niet iets wat naast een drukke agenda moet worden gedaan, de volledige focus ligt op de vacatures. Je kunt er dus vanuit gaan dat ze beschikken over de juiste kennis & skills en een database hebben met veel potentiële kandidaten om jouw vacatures in te kunnen vullen. Daarnaast is de arbeidsmarkt continu in beweging en is het moeilijk om telkens op de hoogte te zijn van de actuele kennis van de arbeidsmarkt. Een recruitment bureau als Bureau Klantcontact doet dat wel en kan daarom binnen no-time de eerste kandidaten aan je voorstellen die aan jouw wensen voldoen. 

Je bespaart tijd door recruitment uit handen te geven
Een van de voornaamste redenen waarom bedrijven hun recruitment uitbesteden, is tijdbesparing. Door werving en selectie uit handen te geven aan een gespecialiseerd recruitment bureau heb je hier geen omkijken meer naar en heb je meer tijd voor de andere werkzaamheden in je drukke agenda. Je hebt een duidelijke werving aanvraag neergelegd bij het bureau en krijgt binnen korte tijd geschikte kandidaten voorgesteld. Je kan hieruit zelf kiezen wie je aan wil nemen, maar hebt er zelf verder geen omkijken naar. Ideaal toch? 

De HR afdeling wordt ontzorgd
Wellicht heb je een eigen HR afdeling en wil je daarom niet je recruitment uitbesteden. HR is echter een breed vakgebied, wat inhoud dat niet elke HR-medewerker direct een goede recruiter is. Ook zij hebben andere werkzaamheden zoals de planning op orde houden, verzuim regelen en kijken naar de opleidingen en ontwikkelingen van de medewerkers. Door recruitment uit te besteden ontzorg je de HR afdeling en weet je zeker dat het gespecialiseerde recruitment bureau, goed talent voor jouw bedrijf zoekt en niet alleen Linkedin berichtjes stuurt naar potentiële kandidaten. 

Geïnteresseerd om werving en selectie uit te besteden? Lees hier wat Bureau Klantcontact daarin kan betekenen!

© Bureau Klantcontact, 2024. Alle rechten voorbehouden.